A Köztársaság Bandája

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 12691 alkalommal

Bemutatás:

A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Törekszünk eddig kevésbé ismert dalokat feldolgozni, mai környezetbe helyezni. A zenekar tagjai eredendően valamennyien népzenészek, táncházi muzsikusok. Zenénk műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, jó értelemben vett világzene.
A zenekar 2010 tavaszán alakult. Valamennyien kisiskolás korunkban kezdtünk zenét tanulni, a tagok nagy része több hangszeren is játszik. Az ötlet a közös együttesre már régen megfogalmazódott, de testet csak 2010-ben öltött. Tavasszal írtunk néhány közös számot, amiket augusztusban, az első koncertünkön ismerhetett meg a nagyközönség. Ekkor, a közönségsiker hatására álltunk neki rendszeresen próbálni, majd táncházakban, kisebb koncerteken adtuk elő műveinket. November elején próba képpen felvettünk két számot, ezek a youtube-on meghallgathatók. 2011 októberében kiadtuk első lemezünket Elhúzza azt, sejeha! címmel.

Tagok:
Czupi Veronika - ének
Szabó Máté - hegedű, brácsa
Lipics Viola - hegedű, vokál
Lipics Gergő - hegedű, ének
Balogh András - brácsa, bőgő
Egervári Mátyás - cimbalom, tamburabrácsa
Kovács Dániel - Basszusgitár
Czupi Áron - dob

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább