Zombori

Zenei irányzat: Világzene
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 5366 alkalommal

Bemutatás:

A Zombori 2008-ban alakult Székesfehérváron, és egy buszmegálló után kapta a nevét.

Weboldal:

Biográfia:

Zenénkben a magyar (főleg moldvai) népzene lüktető táncházi energiája finom jazzes mozzanatokkal és progresszív elektronikus hangzással keveredik, ami ellazulásra és fékevesztett örömködésre egyaránt alkalmas. Világzenei  „friss folk”-repertoárunkkal rengeteg klubot és fesztivált meghódítottunk már (A38, Szimpla, Dürer, Kobuci, Művészetek Völgye, Csángó Fesztivál, Fezen, Sziget), 2013-ban pedig megnyertük a Talentométer tehetségkutató világzenei elődöntőjét is. 
2013 májusában megjelent első kislemezünk, a Napvilág, holdvilág.
2014-ben szerepeltünk a Petőfi Rádió Akusztik c. műsorában.
Az első teljesen önálló, izgalmasan hangszerelt szerzeményüket (Egyedül vagyok) és az ehhez tartozó  nagyon szép animációs klipjüket idén mutatták be. A dal zenéjét és szövegét is a zenekar dobosa, Szabó Dániel Ferenc írta, a hozzá tartozó klipet pedig a Zombori énekesnője, Csordás Zita rajzolta és a Belle Belle néven elektronikus zenét alkotó Nagy Bence animálta. 

Szeretjük a sokszínűséget és a szép dolgok keveredését, ami a hangszereink sokféleségén is érezhető/hallható. Igyekszünk megtalálni az új utakat és érzéseket nyújtó egyensúlyt a modern hangzású basszustémák és billentyűs dallamok, pörgős dobritmusok, valamint a hagyományosabb hangzásvilágot képviselő koboz és népi furulyák között, amelyet egy gyönyörű női énekhang egészít ki.

Tagok:

Jeszenszky Márton

népi furulyák

Máhr Dani

koboz, basszusgitár

Novai Gábor

billentyű, darbuka, djembe

Zombori dalszövegek (1 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább