Galaxisok

Zenei irányzat: Indie
Albumok: 3 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 23851 alkalommal

Bemutatás:

Az eddig Szabó Benedek és a Galaxisokként ismert banda létezésének első öt éve alatt a tábortüzes generációzástól a csilingelő gitárpopon keresztül a zongorás, álomszerű balladákig jutott el. Az idén megjelent cím nélküli lemezük mégis egy mindent összegző, ajtókat lezáró és kinyitó alkotásnak minősül. A névadó dalszerző-énekes által tavaly nyáron, hirtelen felindulásból írt tíz számban minden benne van, amiért a Galaxisokat különböző korszakaiban szeretni lehetett és lehet, az utolsó szám utolsó sora pedig összefoglalja zenekar életművét: “…és ha már nagyon szomorú vagyok, írok egy lemezt, amin minden szám sláger”.

Biográfia:

Szabó Benedek két kultikus nagylemezen keresztül dokumentálta a nagyvárosi éjszakákat és bennük a saját életét, de a 2013-as Kapuzárási Piknik és a 2015-ben megjelent Legszebb éveink után most egy egészen másféle albummal tér vissza, amit már teljes egészében zenekarával, a Galaxisokkal rögzített. A jellegzetes szövegek és az akusztikus gitár miatt korábban sokszor Cseh Tamáshoz hasonlított énekes-dalszerző 2016 nyarának személyes jellegű történéseit próbálta feldolgozni a Focipályákon sétálsz át éjszaka című új lemezen, amit elsősorban a szerelem, a bűntudat, a pánikrohamok, a szédülés, a depresszió és a végtelen hála érzése ihletett. A korábbiaktól eltérően elektromos gitárra épülő albumon nincsenek a magyar huszonévesek egzisztenciális problémáival foglalkozó számok, cserébe sokkal több a négynegyed, a reverb és a torzítás, illetve úgy általában az olyan zene, amit a zenekar tagjai egyébként is hallgatni szoktak. Ez a Galaxisok első olyan lemeze, amin az egész zenekar játszott: a hangmérnök az Esti Kornél és a Pegazusok Nem Léteznek zenekarokból ismert Lázár Domokos volt, a dobokat pedig Kirschner Péter (Müller Péter Sziámi AndFriends, ex-Európa Kiadó) csömöri stúdiójában vették fel. A Focipályákon sétálsz át éjszaka a zenekar legromantikusabb, legszétszórtabb és legszebb albuma. Sallai Laci, a zenekar basszusgitárosa egy hosszú éjszakához hasonlította, amikor mindenfélét összeálmodik az ember, aztán a végén felébred és rájön, hogy igazából nem ölt meg senkit.

Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább