KerekMese

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 18362 alkalommal

Bemutatás:

A KerekMese alapítója Vass Mónika, meseíró és illusztrátor, aki 2008 óta számos magyar és nemzetközi gyerekkönyvet illusztrált. Magyarországon a Legkedvesebb Gyerekdalaink című sorozat a legismertebb munkája.
Sokáig a fenti tevékenység töltötte ki a napjait, ám amikor a kisfia megszerette a Youtube-os angol nyelvű gyerekvideókat és azokon keresztül megtanulta az angol ábécét, akkor úgy döntöttek a férjével, Tavaszi Lászlóval, hogy magyar nyelven is alkotnak valami olyasmit, ami játékos formában segíti a gyerekeket, hogy megtanulják nem csak az ábécét, hanem a gyerekdalokon és a hozzájuk kapcsolódó videókon keresztül számos más hétköznapi tevékenységet (fogmosás, bilizés, a színek, a hónapok, a számok, formák vagy éppen a csoki mértékletes fogyasztása) is. Ekkor kezdték el az interneten, elektronikus formában és ingyenesen elérhetővé tenni a meséket, interaktív mesekönyvek, zenés gyerekvideók, mondókák, oktatóanyagok formájában.
A dalokhoz mindig kapcsolódik egy videóklip / animáció, ami rajzfilmes stílusban mutatja be a világot: szerethető, aranyos figurák, hétköznapi, ám mégis vicces helyzetek.

Biográfia:

2013 nyarán megérkezett az első DVD is, amely az Alexandra hálózatában másfél hónap alatt a Zenei Top 100-as lista első helyén landolt, mindemellett a MAHASZ listán is a 15. helyig kúszott fel.

A második KerekMese DVD+CD a napokban jelent meg. A kiadványban ismét megtalálható a betűk tanulásának témaköre, valamint nagy hangsúlyt kap a fürdőszoba, illetve az elmaradhatatlan feldolgozások mellett megnézhetjük az Alpesi Krokodil újabb kalandját is.

Hamarosan pedig élő fellépések keretében is hallhatóak lesznek a dalok, hiszen a KerekMese országszerte ad majd koncerteket a gyerekeknek.

Tagok:

Vass Mónika

ének, zene, szöveg, animáció

Tavaszi László

szöveg, zene, technika

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább