Kylfingar

Zenei irányzat: Viking metál
Albumok: 2 db
Megtekintve: Ma 4, összesen 4219 alkalommal

Bemutatás:

A jászsági Kylfingar célja, hogy Magyarországon képviselje az északi hatású folk/viking metalt. Szeretnénk nektek bemutatni a vikingek életét, korát, hitét, hőstetteiket, a gyönyörű északi tájakat... Eleinte csak feldolgozások (Ensiferum, Finntroll) képezték a zenekar repertoárját, mára azonban a saját dalok kerültek többségbe. Dalszövegeink többsége magyar nyelvű. Induláskor Asgard néven működtünk, majd a Kylfingar nevet választottuk részben egyedisége, részben magyar kötődése miatt. Mit is jelent?
A kylfingek – többesszámban kylfingar, ejtsd "külfingár" – egy skandináviai eredetű népcsoport volt, nevük jelentése "buzogányos" (buzogány, harci bot=kylfa óskandináv nyelven). A keleti vikingekkel, azaz varégokkal együtt bejárták és végigportyázták Kelet-Európát a IX-XI. században, egy részük pedig katonai segédnépként Kijev, Bizánc és Magyarország szolgálatába szegődött. A magyarok kölpény néven ismerték őket. A krónikás hagyomány szerint e harcosok közül került ki a legendás X. századi Botond vezér (nevének ómagyar jelentése "buzogányos"), aki többek között legyőzte a bizánciak bajnokát, a "görög óriást" és bezúzta fegyverével Konstantinápoly kapuját...

Váczi Viktor - Ének, billentyûk
Grócz Viktor - Gitár, háttérvokálok
Lakatos Gergő - Gitár, háttérvokálok
Tőzsér Krisztián - Basszusgitár
Kállai Gábor - Dobok

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább