Kamarás Máté

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4682 alkalommal

Bemutatás:

Kamarás Máté Csaba (Miskolc, 1976. szeptember 21.) magyar színész, musical- és rockénekes.

Biográfia:

Kamarás Máté a miskolci Herman Ottó Gimnázium diákszínpadán lépett fel először színész-énekesként 1994 februárjában. A következő évtől Toldi Mária tanítványa volt, majd a Rock Színház tagja lett. 1996-ban felvették a Színház- és Filmművészeti Egyetemre. Ebben az évben indult egy országos tehetségkutató versenyen a Ki mit tud?-on. A versenyt nem ő nyerte ugyan, de tehetségét széles körben elismerték.

1997 tavaszán ösztöndíjat nyert a londoni Elmhurst Musical Schoolba. Ősszel megkapta első külföldi szerepét, a tenorszólót (Carpe Noctem) énekelte a bécsi „Vámpírok báljá”-ban. Az előadásban egészen 2000. január 15-éig, az utolsó előadásig játszott. Ebben az évben alakult meg osztrák popzenekara, az Ohrrausch, amellyel aranylemezt ért el. 2001 és 2003 között a Fire of Dance európai turnéban szerepelt.

2003-ban újabb külföldi szerepet kapott, ezúttal a Halált játszotta a bécsi Elisabeth-ben a Theater an der Wienben, egészen 2006-ig. Az ebből készült DVD négyszeres platina-, míg a CD kétszeres aranylemez lett. Az előadás 2007-ben japán turnéra indult, amely nagy sikerrel zárult. Erre való tekintettel az Umeda Arts Theater saját koncertturnéra kérte fel ősszel, majd a következő év tavaszán a bécsi színház musicalkoncertjével vendégszerepelt az ázsiai országban. 2009-ben ismét ellátogatott Tokióba és Oszakába. 2010 májusától a Lulu című musicalben volt látható Innsbruckban. Ugyancsak 2010-től együtt dolgozik Marcus Loeber német zeneszerzővel, több közös koncertjük volt már, és közös CD-t is készítettek. 2011-ben szerepet kapott Frank Wildhorn Mitsuko című musicaljében, amelyben gróf Heinrich Coudenhove Kalergihet szerepét japánul énekelte. A premier május 14-én volt Oszakában.

Első nagylemeze saját szerzeményeivel, amelyek angol és magyar nyelven hallhatók, 2009 februárjában jelent meg.

A 2009-ben neki ítélték a Miskolci Múzsa Díjat.

Kamarás Máté dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább