Wellhello

Zenei irányzat: pop
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 93198 alkalommal

Bemutatás:

Fluor és Diaz által alapított formáció, mely a Rakpart című dalával robbant be a sláger- és a rádiók játszási listáinak élére.

Weboldal:

Biográfia:

"... Wellhello csak úgy alakult. Nem az volt, hogy azt mondtuk Diazzal, hogy csináljunk egy csapatot, hanem írtunk együtt dalokat, amiket sokat játszottak a rádiók, és szerettek az emberek. Azt tudtuk, hogy Fluor-Diazként nem csinálnánk, mert akkor a korábbi számainkat is kérnék a koncerteken, mint például a Mizu-t, ami egyáltalán nem is szerepel most a show-ban. Az új névvel azt akartuk jelezni, hogy ez nem lesz, ezt ne is várják.

Maga a Wellhello egyébként nagyjából egy éve létezik. Akkor lementünk a Balatonra, iszogattunk, ötletelgettünk, remek kis alkotótábor volt, és megszületett a történet. Nekem óriási agymenésem a throwback elektró, a visszatérés az nyolcvanas évekhez, amit Diaz is imád, bár ő a valódi nyolcvanas éveket jobban szereti: Phil Collinst, Jackót és társait, amiket én egyáltalán nem hallgatok, szóval tök jól össze tudtuk gyúrni a két világot."

Az elnöki formáció, Diaz és Fluor kettőse fénysebességgel vette be a magyar zenei élet középpontját bő fél év alatt. A Wellhello az első pillanattól kezdve fénysebességgel száguld előre: a rádiók magas fordulatszámon pörgetik dalaikat, Elnöki ügy EP-jükkel pedig történelmet írtak, hiszen az első olyan magyar album, amely a MAHASZ listán szerepelt (több hétig a top 10-ben) úgy, hogy fizikai formátumban nem jelent meg a kiadvány. Emellett az Elnöki Tourral járják az országot, minden állomáson teltházas koncerteket adva.

2015-ben a Rakpart és az apuveddmeg című slágerükkel "az év hazai modern pop-rock albuma vagy hangfelvétele" kategóriában vehették át a Fonogram-díjat.

forrás: quart.hu, magneoton.hu

Tagok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább