Haelo

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 3068 alkalommal

Bemutatás:

A HAELO a hazai progresszív/alternatív rock/metal egyik hazai úttörője, a miskolci After-All zenekar utódjaként alakult meg 2005-ben.

Weboldal:

Biográfia:

Több tagcsere után a jelenlegi felállás 2007 márciusában állt össze: miskolci, váci és budapesti tagokból, áthelyezve a zenekar székhelyét Miskolcról Budapestre.

A Something to show címet viselő bemutatkozó 4 számos EP 2005-ben nyomtatott- és az internetes sajtóban is komoly visszhangot és számos elismerést kapott. Ez a kislemez erős alapot jelentett a további munkához és sorra születtek az újabbnál újabb Haelo dalok, melyekben a modern metál és a progresszív rock elemei alkotnak a dallamosan karcos énektémákkal egy sajátos, „Haelo-s” egyveleget.

A dalszerzési folyamatot rendszeres koncertezéssel meg-megszakítva a zenekar eljutott az ország legjobb klubjaiba és fesztiváljaira, de egyre sűrűbben fordult meg a zenekar külföldön is. A Haelo ekkori életében talán az egyik legemlékezetesebb koncert a 2010 márciusában megrendezett müncheni fellépés volt, ahol a magyar csapat a példaképként tisztelt – és nem mellesleg világhírű – Karnivool vendégeként léphetett színpadra. Az ausztrál sztárzenekarral közös koncert további inspirációt és lelkesedést adott a zenekarnak.

A folyamatos és kitartó munka eredményeként 2011 nyarára összeállt a lemezanyag, amivel a zenekar végre stúdióba vonulhatott. A szigorú szelektálást követően a 11 legerősebb dal kapott helyet a bemutatkozó albumon, mely az Ageusia címet kapta. A felvételek Vácott, a zenekar saját házi stúdiójában illetve a törökbálinti SuperSize Recording-ban készültek, végleges formájukat pedig a szakma nagy ásza, Varga „Pici” Zoltán keze alatt nyerték el. Az Ageusia anyag több kiadó érdeklődését is felkeltette, végül a zenekar a Magneoton/Warner ajánlata mellett tette le a voksot, így 2011. decemberében megjelenhetett a nagylemez itthon, és még világszerte 39 országban.

Az Ageusia lemezről az Away című dalt 2012 év elejétől játssza – egyebek mellett – az MR2 rádió, ahol egy alkalommal a „Nap dala” címet is elkönyvelhette. A Haelo a budapesti A38 hajón mutatta be az albumot 2012. január 12-én, ahol teltházat produkált a zenekar.

A 2012-es év aktív koncertezéssel telt, Budapesten az A38 hajón, a Dürer Kert nagytermében, és számos más helyen játszott a Haelo, persze pár külföldi klub és hazai vidéki helyszínek sem maradhattak ki.

Az év utolsó harmadában ismét a dalszerzésé lett a főszerep, a zenekar egy 3 számos EP-t rögzített a budapesti „TrasHill Studios” –ban Szűcs Szabolcs és Csobánczi Péter irányítása mellett. Az „A new beginning” című EP 2013 februárjában látott napvilágot. 

Mintegy 1 hónappal később a zenekar meghívást kapott az MR2 Petőfi Rádió 8-as stúdiójába, hogy az „MR2 akusztik” részére, exkluzív koncert keretén belül unplugged műsort rögzítsen. A felvételre 2013. március 21-én került sor, amely anyag később meg is jelent ’Haelo Akusztik’ címmel. A zenekar ezen akusztikus felállásában kiegészül zongorán Bubenyák Zoltánnal (BackIIBlack), illetve perkusszív hangszereken Mihalik Ábellel (Kiscsillag).

A szokásos hazai koncertek és 2 rövid külföldi turné (Szlovákia, Csehország) közül az év legfontosabb koncertjei a júniusi Budapest Parkos, illetve az októberi bécsi Szene-beli koncert, szintén a Karnivool vendégeként.

2014. elején forgatta új klipjét a zenekar, az Our Satellite dalra. A klip jelölést kapott az ’Év videoklipje’ megtisztelő címre.

Az év végétől a Haelo a 2015 második felére tervezett új lemezének dalain dolgozik. 

Albumok:

Haelo Ageusia

Ageusia

2011

Haelo dalszövegek (12 db):

Average Coma

Away

Before The Storm

Erazer

Freezin'

Happiness Hormones

Pontifex Vulturi

The Truth (Pt ll.)

The Truth (Pt.III)

Velvet

Zero Principle

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2022 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább