Haelo

Zenei irányzat: Alternatív rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 3888 alkalommal

Bemutatás:

A HAELO a hazai progresszív/alternatív rock/metal egyik hazai úttörője, a miskolci After-All zenekar utódjaként alakult meg 2005-ben.

Weboldal:

Biográfia:

Több tagcsere után a jelenlegi felállás 2007 márciusában állt össze: miskolci, váci és budapesti tagokból, áthelyezve a zenekar székhelyét Miskolcról Budapestre.

A Something to show címet viselő bemutatkozó 4 számos EP 2005-ben nyomtatott- és az internetes sajtóban is komoly visszhangot és számos elismerést kapott. Ez a kislemez erős alapot jelentett a további munkához és sorra születtek az újabbnál újabb Haelo dalok, melyekben a modern metál és a progresszív rock elemei alkotnak a dallamosan karcos énektémákkal egy sajátos, „Haelo-s” egyveleget.

A dalszerzési folyamatot rendszeres koncertezéssel meg-megszakítva a zenekar eljutott az ország legjobb klubjaiba és fesztiváljaira, de egyre sűrűbben fordult meg a zenekar külföldön is. A Haelo ekkori életében talán az egyik legemlékezetesebb koncert a 2010 márciusában megrendezett müncheni fellépés volt, ahol a magyar csapat a példaképként tisztelt – és nem mellesleg világhírű – Karnivool vendégeként léphetett színpadra. Az ausztrál sztárzenekarral közös koncert további inspirációt és lelkesedést adott a zenekarnak.

A folyamatos és kitartó munka eredményeként 2011 nyarára összeállt a lemezanyag, amivel a zenekar végre stúdióba vonulhatott. A szigorú szelektálást követően a 11 legerősebb dal kapott helyet a bemutatkozó albumon, mely az Ageusia címet kapta. A felvételek Vácott, a zenekar saját házi stúdiójában illetve a törökbálinti SuperSize Recording-ban készültek, végleges formájukat pedig a szakma nagy ásza, Varga „Pici” Zoltán keze alatt nyerték el. Az Ageusia anyag több kiadó érdeklődését is felkeltette, végül a zenekar a Magneoton/Warner ajánlata mellett tette le a voksot, így 2011. decemberében megjelenhetett a nagylemez itthon, és még világszerte 39 országban.

Az Ageusia lemezről az Away című dalt 2012 év elejétől játssza – egyebek mellett – az MR2 rádió, ahol egy alkalommal a „Nap dala” címet is elkönyvelhette. A Haelo a budapesti A38 hajón mutatta be az albumot 2012. január 12-én, ahol teltházat produkált a zenekar.

A 2012-es év aktív koncertezéssel telt, Budapesten az A38 hajón, a Dürer Kert nagytermében, és számos más helyen játszott a Haelo, persze pár külföldi klub és hazai vidéki helyszínek sem maradhattak ki.

Az év utolsó harmadában ismét a dalszerzésé lett a főszerep, a zenekar egy 3 számos EP-t rögzített a budapesti „TrasHill Studios” –ban Szűcs Szabolcs és Csobánczi Péter irányítása mellett. Az „A new beginning” című EP 2013 februárjában látott napvilágot. 

Mintegy 1 hónappal később a zenekar meghívást kapott az MR2 Petőfi Rádió 8-as stúdiójába, hogy az „MR2 akusztik” részére, exkluzív koncert keretén belül unplugged műsort rögzítsen. A felvételre 2013. március 21-én került sor, amely anyag később meg is jelent ’Haelo Akusztik’ címmel. A zenekar ezen akusztikus felállásában kiegészül zongorán Bubenyák Zoltánnal (BackIIBlack), illetve perkusszív hangszereken Mihalik Ábellel (Kiscsillag).

A szokásos hazai koncertek és 2 rövid külföldi turné (Szlovákia, Csehország) közül az év legfontosabb koncertjei a júniusi Budapest Parkos, illetve az októberi bécsi Szene-beli koncert, szintén a Karnivool vendégeként.

2014. elején forgatta új klipjét a zenekar, az Our Satellite dalra. A klip jelölést kapott az ’Év videoklipje’ megtisztelő címre.

Az év végétől a Haelo a 2015 második felére tervezett új lemezének dalain dolgozik. 

Albumok:

Haelo Ageusia

Ageusia

2011

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább