LED

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4621 alkalommal

Bemutatás:

A LED 2013-ban alakult elektro pop duó.
Nevezhetnénk szinti pop-nak is. Zenéjükben ott van a 80-as évek popular eleganciája. Dalaik elsősorban angol nyelven hangzanak el, de van néhány magyar nyelvü dal is.
2014 december 24-én jelent meg a LED első EP-je DEEP BLUE SKY címmel. A dalhoz készült klip az első magyar - KiMitTube 2014 - versenyen a döntőben landolt.
2015 decemberében pedig megérkezik a LED nagy lemez. Hamarosan..

Biográfia:

A LED 2013 februárjában alakult szinti-pop duó Debrecenből. Tagok: Szénási Miklós és Komódi Károly Szénási Miklós. Szintetizátorok, zene és szöveg. Több zenekarban megfordult eddigi pályafutása során. A debreceni alternatív zenei élet egyik ismert szereplőjeként többek között olyan zenekarokban játszott, mint a Fóbikus Panaszok, a Nova Akropola vagy a Red Marinetti. Egyik alapítója volt a Norvég Erdő zenekarnak. A rövid életű, ám annál izgalmasabb elektronikus tánczenét játszó Pravda Beat nevű duett billentyűse és zeneszerzője volt. (A zenekar első és utolsó koncertjét 2012-ben a Campus Fesztiválon adta.) 2013-ban Kaiko társaságában megalapították a LED zenekart. Zenéjük modern, hangulatos szintipop, retro-elemekkel átszőve. Szénási Miklós ”civilben” újságíró, több könyve jelent meg, verseit és novelláit folyóiratok közlik, de színpadi szerzőként (Mesés férfiak szárnyakkal) is ismert. Komódi Károly (ének, szintetizátorok, zene, szöveg) 2011-ig az underground-ban jelen lévő Karc zenekar énekes gitárosa és szerzője volt. A Karc számos demo és mini albumot készitett és szinte minden nagyobb hazai fesztiválon (pl.: Sziget, Hegyalja, EFOTT) megjelent fennállása alatt. A 2010-ben szerzői kiadásban megjelent 'Egyél + mindent' cimű Karc lemez 'Kívánság' cimű dalát rendszeresen játszotta az akkor még létező Neo FM valamint számos vidéki rádió. Az énekes szerző 2009-ben szóló anyaggal állt elő Kaiko művésznéven. A „The Planet Earth Debut” cimű albuma megtalálható az iTunes-on. Jelenleg a LED és a következö Kaiko anyag produceri munkáin dolgozik. A magánéletben hivatásos énekes, magánének tanár a debreceni Rocksuliban. Artisjus tag mint szerző és szövegiró.
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább