Mohikán

Zenei irányzat: beat-rock
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 4330 alkalommal

Bemutatás:

A Mohikán magyar beat-rock hagyományaiból táplálkozó zenekar. Fülbemászó dallamaik elgondolkodtató és gondolatébresztő szövegeket közvetít, sokszor reflektálva az éppen aktuális és közös élethelyzetekre.

Biográfia:

A Mohikán zenekar 2015 februárjában alakult, bár a gondolat már korábban megfogalmazódott.\r\nA megalakulásban fontos szerepet játszott a magyar könnyűzenei életet ért tragédia, Bódi László Cipő halála, mivel a csapat túlnyomó része baráti és szakmai kapcsolatban állt az akkori Republic zenekarral. Önkéntelenül is követve Cipő és Tóth Zoltán (ex-Republic, Köztársaság park) zenei gondolkodását és gondolatiságát, 2015 végén már meg is jelent első lemezük \"Hova szálla pipából a füst?\" címmel, a Grund Records gondozásában, amely 13 saját szerzeményt tartalmaz, majd ezt követően 2016 első felében elkészült a csapat első videója a \"Puskin utca\" című dalból. \r\nA zenekar tagjai:\r\nDobrai Attila - basszusgitár\r\nFöldes Máté - zongora, akusztikus gitár, vokál\r\nNagy Gergő - dob\r\nNagy Tibor István - ének\r\nSivák Zsolt gitár\r\nTimár Kisztián - gitár

Tagok:

Földes Máté (Mohikán)

vokál, akusztikus gitár, zongora

Nagy Tibor István

ének, zeneszerző, szövegíró

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább