Fourtissimo

Zenei irányzat: pop, rock, funky, jazz, musical
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 1637 alkalommal

Bemutatás:

A Fourtissimo alapító tagjai a Kuna testvérek, Valéria, Márton, Gyula és Bence.

A komolyzenei múlttal rendelkező együttes számos stílusban alkot, legfrissebb zenei anyaguk a XX. század eleji jazz-t ötvözi a az elektronikus tánczenével, némi balkáni motívumokkal színesítve azt.

Biográfia:

A Fourtissimo közel 25 éve meghatározó jelenség a magyar zenei világban. Számos területen úttörőnek számít munkásságuk, mind a komolyzene, mind a könnyűzene illetve a jazz berkein belül. Komolyzenészként elsőként építettek show-elemeket műsorukba, mellyel még közelebb hozták a klasszikusokat a ma emberéhez, majd néhány évvel később szintén elsőként képviselték a crossover műfaját hazánkban. Első stúdióalbumuk megjelenése után a világzene és a népzene felé fordultak, majd következett régóta dédelgetett gyermekkori álmuk, a jazz. Ezen belül is a jazz-rock, illetve a fúziós jazz műfajában kezdtek el alkotni, koncertezni. Bármihez is fogtak, szakmai- és közönségsiker kísérte útjukat; az elmúlt öt évben 480 koncertet adtak hazánkban és Európa- szerte, illetve számos hazai és nemzetközi verseny győztesei, díjazottjai (Príma-díj, Fonogram-jelölés, Zuglói Smooth Jazz és VII. Jazzy Jazz dalverseny közönségdíj, a teljesség igénye nélkül). A 2017 őszén megjelenő lemezük a XX. század eleji jazz elemeit ötvözi a mai modern tánczenével. A Parov Stelar által is fémjelzett electro swing stílust balkáni réz-motívumok színesítik, egy igazi vérpezsdítő elegyet alkotva. A zenekar díjai: 1993 – Nemzetközi Barcsi Rézfúvós Kamarazenei Találkozó – Nívódíj 1995 – Passau Nemzetközi Rézfúvós Kamarazenei Verseny – Különdíj 1996, 98, 99 – Pozsony Interforum Talentov Nemzetközi Kamarazenei verseny – I. díj 2005 – Fonogram díj jelölés mint „Az év felfedezettje” 2005 – Príma-Díj 2013 – Smoothjazz Dalverseny Közönségdíj 2014 – VII. Jazzy Dalverseny Közönségdíj Az együttes tagjai: Valéria (ének, trombita), Gyula (trombita), Márton (harsona) Bence (kürt, ütőhangszerek), Somos András (bill. hangszerek), Geier Attila (gitár) Éder Ferenc \"Lá\" (basszusgitár) Kottler Ákos (dob)
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább