Farkas Gábor Gábriel

Zenei irányzat: Pop
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 1, összesen 2361 alkalommal

Bemutatás:

Farkas Gábor Gábriel (Budapest, 1976. április 1. –) magyar énekes, festőművész, színész. Édesanyja Szabó Mária, édesapja Farkas Péter.
A balatonfüredi Bem József Általános Iskola ének-zenei tagozatos osztályába járt. Tagja és szólistája volt az iskola válogatott kórusának. A helyi zeneiskolában ajánlott hangszerek, a klarinét és a cselló kipróbálása után hatodikos korában a vágyott hangszeren, a zongorán kezdett tanulni Vönöczky Gézától, aki hamar felfedezte a fiú lelkesedését a háború előtti sanzonok iránt és órák után régi slágereket tanított neki. 1994-ben végzett a III. Béla Gimnázium Rajz Vizuális Nyelv és Művészet tagozatán (Zirc). Ottani tanára Szűcs István volt.

A gimnáziumi évek alatt találkozott Vogel Róberttel, akinek rendezésében sok megyei színjátszófesztiválon szerepeltek. Az egyik fesztiválon a saját rendezésében Örkény István Egyperces novelláiból mutatott be etűdöket Reider Lászlóval, s a produkció megkapta a rendezői különdíjat. A különdíj egy felsőfokú rendezői tanfolyam volt Paál Istvánnal, Máté Lajossal és Duró Győzővel. Még az érettségi előtt 16 évesen letette a felsőfokú rendezői vizsgát, de csak az érettségi után vehette kézbe az oklevelet. A gimnáziumi évek alatt kisebb zenekarokban billentyűs, vokalista és énekesként játszott, többek között a Helikon Fesztiválon harmadik helyezést értek el a The Ears formációval. Nyaranta különböző művészeti kurzusokra, táborokba járt és így ismerkedett meg Uray Péterrel, valamint Mizser Pállal.

A Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán 2000-ben fejezte be tanulmányait. A Budapesti Moulin Rouge énekes konferansziéjaként performanszban celebrálta diplomáját, amely annyira elsöprő volt, hogy másnap minden jelentős napilap foglalkozott vele. A színpadon aratott siker után nem maradtak el a továbbiak sem, hiszen a műemlék épület falát díszítő, nagyszabású falfestményével is kivívta a nagyérdemű elismerését. A műemlék épületben 2x7 méteres falfestménye a Moulin Panno, védettséget élvez. A diploma megszerzése után Gábriel a zenés színház felé fordult és ma leginkább megrendelésekre fest. Figuratív képein az autentikus kabaré-varieté, cirkuszi, és revüvilág témája jelenik meg. Képei új nézőpontot alkotnak a figuratív festészetben a klasszikus táblaképfestészet technikáinak újraértelmezésével.

Gábriel sokoldalú művész, színpadi tehetsége korán megmutatkozott. Emlékezetes a Kabaré konferansziéjának megformálása, amelyről a Broadway legnagyobb alakjai is elismerően nyilatkoztak, köztük Harold Prince, Liza Minnelli és Peter Howard is. Alakítását a Színészkamara Színész I. oklevéllel díjazta. (az EznemugyanaAz MusicalShow - színész II., Vidám Színpad után). Nemzetközi sikerei revüszínházakban és színházi fesztiválokon (Obscenes – Liverpool, Salt&Sugar – Kijev) folytatódtak, ahol a musical dalok mellett a klasszikus magyar orfeum- és táncdalok angol változataival és jazz-sztenderdekkel nyűgözött le mindenkit.

Mesterei: Garay Attila, Paál István, Bakó Gábor, Kalmár Péter.

Az utóbbi években a Magyar Színházban bemutatott Roman Polański Vámpírok bálja című előadásban Koukol szerepét játssza. A székesfehérvári Vörösmarty Színház Godspell című musicaljében Júdás, a Kabaré c. musicalben a konferanszié szerepében látható, amelyet Veszprém, Békéscsaba és Sopron követett és követ egészen máig. A szolnoki Szigligeti Színház Jézus Krisztus Szupersztár című musicaljében Heródest alakítja. 2011-ben csatlakozott a Centrál Színház Avenue Q című musicaljének társulatához Nicky, Ricky, Kuki Mumus és Rosszcsontmackó szerepeiben. Az Orfeum pesti mulatóban pedig a Sinatra&Friends, az Egy darabot a Szívemből, a Liza&Me, a New York–Budapest, illetve a Night and Day című önálló jazz-estjeiben látható.

Szólólemezének célja a magyar klasszikus tánczene sztenderdizálása, amelyben egy duett kedvéért (Szerelemhez nem kell szépség) maga Psota Irén is közreműködik. Az Ajándék című album előértékesítése 2013 decemberében megtörtént. Gálvölgyi János színművész ajánlása mindenképp figyelemre méltó a lemezzel kapcsolatban: "...régi, nagy slágerek, egy fantasztikusan tehetséges művész előadásában. Évek óta figyelem a munkásságát, és ezzel a lemezével is maradandó élményt nyújt, hiszem, hogy nem csak nekem..."

Albumok:

Farkas Gábor Gábriel Ajándék

Ajándék

2013

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2023 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább