Moped Loewen

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 1916 alkalommal

Bemutatás:

A Moped Loewen egy experimentális rock zenekar, ami Varga Dániel zenei vízióinak megtestesülése. Az egész 2016-ban kezdődött, Grácban ahol Dani jazz szaxofont és zeneszerzést tanult a nívós gráci zene művészeti egyetemen (KUG). Az első albumot 2016 nyarán rögzítette barátaival - egyben osztálytársaival - Újudvaron, ahol az egy hetes kísérletezés után megszületett a Not Yet Visible nevű frankeinstein szerű lemez. Ez a zenei frankeinstein a sok fajta műfajból kivett esztétikai idiómák össze illesztése és a jazz tanulmányok alatt szerzett tudással, tapasztalatokkal, továbbá a "játszunk olyan zenét amilyet szeretünk" hozzáállás elektromosságával lett életre hívva.
Azóta sok idő eltelt és a 2016-ban elkezdett intenzív saját hang megtalálásának útján, Dani egyre közelebb jutott a célig az elmúlt 3 évben. Sajátos ízű melankolikus bluesos melódiái és az avantgárd hatású instrumentális hangzása egyre erőteljesebben sugárzik át a dalain és játékán. Az eddigi frankeinsteinizmus pedig átalakult egy erőteljes és könnyen felismerhető Moped Loewen/Varga Dániel esztétikává.
Az új kis lemez: Moped Loewen Jazz Rock Orchestra, már egy csillagközi utazásra invitál – Dániel nem kevesebb, mint 13 zenészre írta és hangszerelte a dalait, így az eddigi monumentális hangzás most még erősebb alapokat kapott a plusz 7 fúvós által. A lemezen közreműködő zenészek pedig fantasztikus módon szólaltatják meg a komplex és sokrétű hangszereléseket.
Minden dal egy elveszett ember imája - egyfajta zsoltárokként is tekinthetünk rájuk. Versek, amelyekben az ember Istentől kér segítséget, képek, amelyek kirajzolják előttünk a mai útkereső és elveszett emberiség kétkedő képét. A dalok mindegyike olyan, mint egy könyv egy-egy fejezete. Fejezetek, amelyek nem feltétlenül fognak válaszokat adni, de kérdéseket felvetni biztosan.
A dalszövegek és a hangszerelés összetett monumentalitása minden hallgatót magával ragad és megtáncoltat majd, ha pedig elkapod a bandát élőben is, akkor…. lucky you!

Biográfia:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább