Gustave Tiger

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 948 alkalommal

Bemutatás:

A Gustave Tiger egy 2013-as alapítású, magyar könnyűzenei együttes. Saját stílusmeghatározása szerint szecesszionista punkrockot játszik, szövegeiket többségében angolul írják, de vannak magyar nyelvű számaik is. A budapesti zenekar többnyire kétperces, feszes dalai abszurd történelmi tablók, ahol bizarr módon fér meg egymás mellett az artpunk, a pszichedelikus rock- és a popzene is.

Biográfia:

Az együttest a The Moog egykori ritmusszekciója, Szabó Csaba és Dorozsmai Gergő alapította 2013-ban, Mezősi Péter dobossal, ebben a formációban jelent meg a debütáló EP, a Mitanni Mares. Az együtteshez később csatlakozott Szurcsik Erika énekesnő, és vele rögzítették az első nagylemezük az At The Idyll’s Endet 2014-ben. Ezután Mezősi Pétert a Broken Cups zenekarból ismert Fekete Dávid váltotta a doboknál, majd 2015 júniusában Hó Márton lett a basszusgitáros. Az új felállásban jött ki a zenekar második lemeze, a Chaste and Mystic Tribadry, amely az Index.hu szerint az év magyar lemeze lett 2016-ban. Az albumon található egyetlen magyar nyelvű dal, a Senki se tenger megnyerte a Stenk dalversenyét 2017 áprilisában.

2017 februárjában a Gustave Tiger meghívást kapott a szlovéniai MENT fesztiválra. Miután Vic Galloway, a skót BBC műsorvezetője látta őket élőben, annyira megtetszett neki a magyar zenekar, hogy le is adta a Thermidor című számukat a BBC rádióban.

Tagok:

Szabó Csaba (Gustav Tiger)

basszusgitár, gitár, vokál

Dorozsmai Gergő

gitár, vokál

Hó Márton

basszusgitár

Gustave Tiger dalszövegek (2 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább