Rafael Mário Trio

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 0 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 846 alkalommal

Bemutatás:

1990-ben születtem Budapesten és hat éves koromban kezdtem zongorázni. Csodával határos módon már gyerekkoromban biztos voltam benne, hogy egész életemben zenével szeretnék foglalkozni. Amíg más gyerek a grundon rúgta a bőrt én zongoráztam, amíg mások a Városligetben bringáztak én szintén zongoráztam és folyamatosan szívtam magamba a rádión és később az Interneten keresztül a világ összes zenéjét.

Az általános iskola után tizennégy évesen a méltán elismert és híres Binder Károly zongoraművész lett a mesterem, így nagyon korán, már gyerekként magántanulója lettem a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakának, ahol érettségi után a sikeres felvételit követően, mint ígéretes művészpalánta folytathattam tanulmányaimat mesteremnél. Az egyetem nemcsak táptalaj volt számomra, hanem olyan motivációs közeg is, ahol nemcsak megismerkedhettem és együtt muzsikálhattam a legtehetségesebb fiatal művészekkel, de a nagynevű professzorokkal is.

Az egyetemi évek óta folyamatosan lépek fel szólóban, jazz trióval szerepelek a legkülönfélébb hazai jazz fesztiválokon és az ország legnépszerűbb popzenészeit kísérem nagykoncerteken. Meghatározó élmény volt számomra, hogy 2011-ben a Budapest Jazz Orchestrával és a Smile Rock Circussal 2011-ben dupla teltházas koncertet adtunk a Művészetek Palotája Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében, később pedig hétezer ember előtt a Syma csarnokban zongorán kísértem az ország vezető énekesnőit, Zsédát, Wolf Katit, Keresztes Ildikót, Tóth Verát és Tóth Gabit.

2012-2013-ban úgy éreztem, még a diploma megszerzése előtt szükségem van arra, hogy kilépve a budapesti művészvilágból a nagyvilágban is kipróbálhassam magam. Kanadába utaztam és másfél évet éltem Torontóban, abban a színes és nyüzsgő, lüktető nagyvárosban, ami a mai kortárs jazz és világzene egyik központja. Torontóban van otthon többek között Michael Buble, Brian Adams, Celine Dion, Justin Bieber, Shania Twain és Diana Krall is. Nem csoda, hogy a helyi zenészközösség hamar befogadott és session zenészként dolgozhattam az egyik legnagyobb helyi stúdióban, ahol Rihanna, a Black Eyed Peas, Michael Jackson, Sting vagy Herbie Hancock lemezeit vették fel. Sokat léptem fel együtt és dolgoztam a lemezén, az egyik legnépszerűbb kinti Afroamerikai énekesnővel Caroline Thomsonnal, de itt találkoztam és barátkoztam össze Tim Ries szaxofonossal is, aki évekig turnézott a Rolling Stones-al.

Hazatérésem után egyetemista zenésztáraimmal új zenekart alapítottam, a Rafael Mário Triót. A trió sajátszerzeményeket játszik. Első lemezünk 2017-ben jelent meg MY HOPE címmel a Hunnia Records Gondozásában.

Biográfia:

Rafael Mário Trio dalszövegek (3 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább