Djabe

Djabe
Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 396 alkalommal

Bemutatás:

A Djabe eMeRTon- és Arany Zsiráf-díjas magyar dzsesszt, világzenét, fúziós dzsesszt, progresszív rockot, illetve ezek speciális ötvözetét, egyfajta crossover zenét játszó zenekar. Zenéjüket a hangszeres komplexitás és a szerteágazó világzenei stílusok ötvözése jellemzi, amelyet a magyar népzenei motívumok tesznek egyedivé. A Djabe sokszínű hangzásvilággal rendelkezik. Műveikben, mind a koncerteken, mind a stúdióban – az állandó felállás mellett – a hazai és a külföldi színtérről több közreműködő művész is szerephez jut. Pályafutásuk során rengeteg hazai és külföldi koncertet adtak, több mint negyven országban léptek fel.

A djabe szó a ghánai akan vagy más néven ashanti nyelven szabadságot jelent. Az együttes nevét Sipos András alapító tag adta, aki jó néhány afrikai hangszeren játszott és több ízben járt a fekete kontinensen népzenét gyűjteni.[1]

Koncertjeik visszaérő vendége Steve Hackett, a Genesis együttes legendás gitárosa, akivel az elmúlt tizenhét évben már számos albumot is készítettek közösen.

Biográfia:

Albumok:

Djabe dalszövegek (0 db):

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább