Solti János

Solti János
Teljes név: Solti János
Együttes: Hobo Blues Band, LGT,
Hangszer, szerep: dob, ütőshangszerek
Szerző: Szövegíró
Megtekintve: Ma 2, összesen 10299 alkalommal

Bemutatás:

Solti János (1953. december 4. – ) magyar könnyűzenész, az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar „all-around” dobos. Elsősorban a Locomotiv GT dobosaként ismert, de számos más formációban szerepelt, és dobolásával rengeteg albumon találkozhatunk. A ma működő zenészek minden generációjára hatással volt. Az MZTSZ Zeneművészeti Szakiskola tanszakvezető tanára.

Biográfia:

A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola jazz tanszakán Kovács Gyula tanítványaként végzett. A Generálban kezdte pályáját, majd 1976-ban állt be az LGT-be az Amerikába emigrált alapító Laux József helyére. Azóta is az együttes tagja, ám a zenekar inaktív időszakában a Hobo Blues Bandben (1990-től), a Tátrai Bandben (1988-tól) és a Magyar Atomban is szerepet vállalt. Emellett számos külső album készítéséből vette ki a részét – saját bevallása szerint a négyszázadik körül hagyta abba a közreműködésével készült lemezek számon tartását.[1]

Stúdiózenészként különböző előadókkal több száz lemezen játszott. Lemezt készített és játszott többek között olyan művészekkel, mint Szabó Gábor, Tony Lakatos, Krysztof Scieranski, Dave Samuels, Rainer Brüninghaus, Zbigniew Namyslowski, Benkő Lászlóval, Katona Klári, Sztevanovity Zorán, László Attila, Demjén Ferenc, Szakcsi Lakatos Béla, a Roy & Ádám, Dés László, Kovács Kati, Horváth Charlie, Koncz Zsuzsával, illetve LGT-s kollégái szólólemezein is rendszerint dobol.

Forrás: Wikipédia

Zenekarai (2 db):

Hobo Blues Band

Hobo Blues Band

(ismeretlen - napjainkig)

LGT

LGT

(ismeretlen - napjainkig)

Solti János dalszövegek (3 db):

Cecey bácsi ifjúkori kalandjai(LGT)

Ekiyeki Propang(LGT)

Temető tangó(Hobo Blues Band)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább