Szabó Attila

Szabó Attila
Teljes név: Szabó Attila
Együttes: Csík zenekar, Kern András, Második Műszak,
Hangszer, szerep: hegedű, gitár
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 3, összesen 4593 alkalommal

Bemutatás:

A Csík zenekar hegedűse, gitárosa.

Biográfia:

1968. július 31-én születtem Hatvanban. Általános és középiskolai tanulmányaimat Gödöllőn végeztem. Hat évesen kezdtem hegedűlni a helyi zeneiskolában és 13 voltam, amikor magamtól elkezdtem gitározni. Ez a két hangszer jelenleg is a két fő zenei irányvonalat jelenti életemben.
1991-ben történelem-ének-zene szakos tanári diplomát szereztem az egri Eszterházy Károly Főiskolán. Főiskolai tanulmányaim során ismerkedtem meg az autentikus magyar népzenével, amely annyira megtetszett, hogy azonnal elkezdtem tanulni “magyarul hegedülni”. 1996-ban Ének-zene – Népzene szakos diplomát szereztem Nyíregyházán, majd 2005-ben a Debreceni Egyetem Néprajz szakát végeztem el. 18 évig tanítottam általános iskolában, középiskolában illetve zeneiskolában. A tanári pályát a Csík zenekar-beli nagyon megnövekedett elfoglaltságaim miatt fejeztem be 2009-ben.

1988-tól 2002-ig az egri Gajdos Zenekarban játszottam. A Csík Zenekarhoz 1995-ban csatlakoztam, 2002 óta csak ebben a népzenei együttesben játszom.

Az autentikus népzene mellett szívesen művelek más műfajokat is. Jelenleg az általam alapított The Crazy Little Things zenekarral, rockabilly-rock and roll – jellegű zenét játszunk. 2001-től rendszeres közreműködője voltam a 2010-ben sajnálatosan feloszlott Kispál és a borz zenekarnak.

forrás: a zenekar hivatalos oldala

Zenekarai (3 db):

Szabó Attila dalszövegek (5 db):

Hazám, hazám(Csík zenekar)
video

Kulcs a kézben(Második Műszak)

Szerelmesnek nehéz lenni(Csík zenekar)
video

Szürke dal(Második Műszak)
video

Te majd kézenfogsz és hazavezetsz(Kern András)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább