Wolf Kati

Wolf Kati
Teljes név: Wolf Kati
Együttes: Wolf Kati,
Hangszer, szerep: ének
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 4309 alkalommal

Bemutatás:

Wolf Kati (teljes nevén Wolf Katalin; Szentendre, 1974. szeptember 24. – ) magyar énekesnő. Bár gyakorlott előadó, egy nagylemezzel a háta mögött (Wolf-áramlat, 2009), valójában a magyar X-Faktor tehetségkutató műsorban tűnt fel 2010-ben. Ő képviselte Magyarországot a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen Düsseldorfban, a Szerelem, miért múlsz? című dalának angol–magyar nyelvű verziójával, a What About My Dreams? című dallal. A dal a szavazatok alapján 53 pontot kapott, ezzel a 22. lett a huszonöt döntőbe került versenydal közül.

Biográfia:

Wolf Katinak két bátyja van; férjezett, és két gyermek édesanyja. Édesapja Wolf Péter Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, aki több neves magyar művésznek, köztük Kovács Katinak írt már dalt, illetve karmesterként kétszer szerepelt az Eurovíziós Dalversenyen.

Kati a gyermekkorát Szentendrén töltötte. 1981-ben vált ismertté, amikor elénekelte a Vuk című rajzfilm főcímdalát, az eredeti, Maros Gábor által előadott szerzemény nyomán. A főiskolát szolfézs-karvezetés tanár szakon végezte, s közben több együttesben is énekelt (Stúdió Dél, Sunny Dance Band, New Chocolate, Avocaldo, Enjoy). 2001 óta tagja a Queen Tribute zenekarnak, valamint gyakran fellép a Nagy János jazz-zenekarral is. 2009-ben jelent meg első önálló lemeze, a Wolf-áramlat, melynek dalait édesapja, Wolf Péter szerezte. 2010-ben indult az X-Faktor című tehetségkutató versenyen, ahol a döntőben hatodik helyezést ért el.

Eddigi lesikeresebb saját dala a „Szerelem, miért múlsz?” címet viseli, melynek szövegét Geszti Péter írta, zenéjét pedig Rakonczai Viktor és Rácz Gergő szerezte. 2011. február 28-án forgatták hozzá a hivatalos videoklipet, majd írták meg az angol–magyar nyelvű verziót. A dallal Magyarországot képviselte a 2011-es Eurovíziós Dalversenyen Düsseldorfban, s a szavazatok alapján a 22. helyezést érte el. Az angol nyelvű cím What About My Dreams?, vagyis "Mi lesz az álmaimmal?"

Forrás: Wikipédia

Zenekarai (1 db):

Wolf Kati

Wolf Kati

(ismeretlen - 2011)

Wolf Kati dalszövegek (7 db):

Aki vinne magával(Wolf Kati)
video

Engem szeretni nehéz (ft. Madi)(Wolf Kati)
video

Hívjuk elő(Wolf Kati)
video

Próbáld még!(Wolf Kati)
video

Szerelem az égben(Wolf Kati)
video

Végtelen tánc(Wolf Kati)
video

Végtelen tánc(Wolf Kati)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább