Hankó Dániel

Hankó Dániel
Teljes név: Hankó Dániel
Együttes: LMB, NemTom Band, The Phabee,
Hangszer, szerep: producer (DJ), zeneszerző
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1205 alkalommal

Biográfia:

1993. január 11-én, Miskolcon született.
Zenéléssel már több,mint 7 éve foglalkozik.

2005-től 2008-ig inkább a DJ részlegen próbálgatta magát. Három mixalbum, és sok kisebb mix született ez idő alatt. Mixekkel, DJ-skedéssel azóta már csak nagyon keveset foglalkozik.

2007-től kezdett kibontakozni a zenekészítés iránti érdeklődése, innentől fogva már sajátos feldolgozásokat kezdett el gyártani, 2008 elején született ezekből a ”The Works” című válogatás. Megemlítést méltó munkája ebből a korszakból a Madonna “Get Together” c. remixe.

2008-tól már remixeket is készített.
Először leginkább elektronikus house/dance műfajú remixekkel próbálkozott, majd a zenei ízlésének alakulásából kifolyólag, egyre kezdett áttérni a mai, és maradandó stílusához, a hip-hop, reggae, rock, funk vonalra.

…Szintén 2008-ban volt az első nagy mérföldkő addigi zenei életében.
Ebben az évben alapították meg ugyanis Ivanics Ádámmal és Vinga Fábiánnal közösen az LMB nevű hip-hop formációt, olyan felállásban, hogy ők írták a szöveget, Dani a zenéket adta alájuk. Ekkor már biztossá vált, hogy producerkedéssel fog foglalkozni. Elindult az azóta is fennálló hip-hop producerkedés.

2009-ben az LMB feloszlott, ám Fábival tovább folytatták a hip-hop zenélést a ma is létező THE PHABEE együttesben.
Fejlődik folyamatosan a zene és napjainkig talán lehet is érezni a muzikális fejlődést minden egyes számban.
A The Phabee történetében az “Ez Ilyen” c. szám volt, ami eddig a legnagyobb népszerűségnek örvend.

2010-ben a The Phabee-n kívül már próbált foglalkozni a többi kedvelt műfajaival is, (reggae, rock, funk) és ebből a felbuzdulásból Ulvicki Tamás "Tompi"-val (a Hungarocell frontemberével) közösen létrehoztak egy feldolgozást “Learning To Fly” néven, amely egy könnyed rock dal a Tom Petty and The Heartbreakers együttesből.
Később kezd erősen érdeklődni a drum’n'bass és a dubstep műfajok iránt, így elkezdte tanulni a dnb és dubstep alkotás fortélyait.

2010 közepe-vége felé kezdte értékelni igazán az életet, és ez érezhetővé vált a zenéjében is. Januárban, a szülinapján született meg az a dal, amit örök szerelmének, Dalmának írt, “4U!” címmel. Drum’n'Bass ugyan, de talán azért, mert ezzel szerette volna azt az intenzitást kifejezni, amilyen intenzitással szereti Őt! Ebből a dalból egyébként többféle változat született.

2012 Február végén Vinga Fábival úgy döntöttek, kiadják az addigi The Phabee dalokat egy összefüggő albumban. Akkor még volt egy-két szám, amit nem hallott senki, azokat is hozzáadták a lemezhez és így lett a 2009-től 2012-ig átölelő albumon, a “Nincs Hogy Nincs”-en 9 dal.

Május elején az aktuális Megasztár által kiírt Csillagdal remixpályázatán indult Dani.

Jelenleg (2012) főleg szóló zenéivel, a The Phabee-val és a Tompival való közös munkával foglalkozik.

Zenekarai (3 db):

LMB

LMB

(2008 - 2009)

The Phabee

The Phabee

(2009 - napjainkig)

Hankó Dániel dalszövegek (1 db):

Namivan?(NemTom Band)Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2020 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább