Bella Máté

Bella Máté
Teljes név: Bella Máté
Együttes: Fool Moon , Kocsis Tibor, Polyák Lilla, Rácz Gergő, Rácz Gergő és Orsovai Reni, Tolvai Reni,
Hangszer, szerep: Keressük!
Szerző: Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 2601 alkalommal

Biográfia:

Bella Máté annak a Ligeti és Kurtág nevével fémjelzett zenei hagyománynak méltó örököse, mely Bartók és Kodály életműve mellett nemzetközi szintre emelte a kortárs magyar zeneműveket. Máté fiatal kora ellenére már letette névjegyét a hazai zenei élet asztalára.
2001-2002-ben a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola hallgatója, később a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnáziumban Kocsár Miklós növendéke. 2006-2011 a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem hallgatójaként Fekete Gyula tanítványaként szerzett diplomát.
2010-ben Lisszabonban a nemzetközi zeneszerző egyesület Chuang Tzu's Dream című kompozícióját a 30 év alatti kategóriában ajánlotta a világ számos komolyzenei rádiójának sugárzásra, valamint 2011-ben a London Sinfonietta is bemutatta a darabot.
Gyakran kap felkéréseket színházi kísérőzenék komponálására, többek között a Nemzeti Színház előadásaihoz írt zenét (Berzsián és Dideki, Ármány és szerelem, Magyar Ünnep, Mephisto).
2012-ben a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem felkérésére komponálta meg "A tavasz ébredése" című egyfelvonásos operáját, melynek ősbemutatója a Magyar Állami Operaházban volt. A darabot a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem opera szakos hallgatói, valamint a Magyar Táncművészeti Főiskola növendékei közösen adták elő, az operaház zenekarának kíséretében.
Számos díja közül kiemelkedik a Junior Prima díj, melyet a hazai élet fiatal kiválóságait ismerik el.
Jelenleg a Zeneakadémia Zeneszerzés DLA programjának doktorandusz hallgatója, ahol demonstrátori munkakörben az egyetem zeneszerzés tanszakán főtárgyat oktat.

Bella Máté dalszövegek (10 db):

Bolondod voltam feat. Ív(Rácz Gergő)
video

Crack My Code(Tolvai Reni)

Emlékkép(Kocsis Tibor)

Everest(Tolvai Reni)
video

It Can't Be Over(Fool Moon )
video

Jó és rossz vagyok(Rácz Gergő)
video

Maradj(Polyák Lilla)
video

Mostantól(Rácz Gergő és Orsovai Reni)
video

Mostantól (feat. Orsovai Reni)(Rácz Gergő)
video

Valami más(Polyák Lilla)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább