Pongó Ottó

Pongó Ottó
Teljes név: Pongó Ottó
Együttes: Nelson,
Hangszer, szerep: billentyűk, ének
Megtekintve: Ma 5, összesen 1120 alkalommal

Bemutatás:

Pongó Ottó

Becenév:
Ottó, Admirális
Született:
1957.01.04.

Hangszer:
Billentyűsök, gitár, ének

Zenekarai:
Zephyr, Bumeráng, Cromwell, Nelson R.C., Nelson

Biográfia:

Sokadik alkalommal születtem a földre. Pongó Ottó néven 1957. január negyedik napján Tyukodon láttam meg a napvilágot. A leendő feleségem és a lányaim mutatták az utat, hogy hova érkezzek.

Az én gyermekkorom a táncdalfesztiválok idejére esett. Minden elődöntő másnapján seprűvel a kezemben adtam elő a nekem legjobban tetsző dalokat. Édesapám látva elszántságomat egyszer egy nyíregyházi útjáról elektromos gitárral tért haza. Az első akkordokat gimis tesi tanárom „fenyegetésére” tanultam meg. Úgy elvarázsoltak a hangzások, hogy öt akkord után ZEPHYR néven megalakítottam első zenekaromat. El sem bírom képzelni, hogy öt akkord ismeretével hogyan tudtunk egy hat órás bált végigmuzsikálni? De akkoriban csodák közt éltünk…

Már akkor azt vallottam, hogy egy zenekar attól válik igazi bandává, ha saját dalaival tudja elvarázsolni a közönséget. Ezt nagyjából most is így gondolom.

Első igazi, ma is vállalható zenekarom a Bumeráng volt. A nyolcvanas években működtünk és szinte minden hétvégén Bált játszottunk a térségünkben. „Zenész sors” című saját dalunkkal még egy ROCKFESZTIVÁLT is megnyertünk.

Több együttesben is közreműködtem. A CROMWELL zenekarral ANGYAL címmel jelentettük meg életem első albumát. A dalokra ma is büszke vagyok.

2001-ben Török Laci kilépett a bandából így a főhős szerepét Bráder Pisti javaslatára Ciki-re bíztam!

Életem legjobb döntésének bizonyult. Nagyjából 10 évig működött a már akkor is Nelson nevet viselő Ciki-István-Ottó felállású triónk. Általában évi 25 – 30 fellépésünk volt.

2010-ben a többiek sorozatos unszolására bővítettük ki a zenekart a jelen pillanatban is működő ötfős felállásra. Rengeteg koncert van mögöttünk. A magyarországi fellépések mellett Székelyföldre és a Felvidékre is elvittük dalaink üzenetét.

2001 júliusától a mai napig a Nelson zenekar billentyűse, zeneszerzője és szövegírója vagyok. Nekem a Nelson „a zenekar” és Ciki „az énekes”.

Nős ember vagyok, Réka lányom 1995-ben, Fanni pedig 1997-ben született.

A zene átjárja az életem.

Zenekarai (1 db):

Nelson

Nelson

(ismeretlen - napjainkig)

Pongó Ottó dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább