Mándli Endre Vazul

Mándli Endre Vazul
Teljes név: Mándli Endre Vazul
Együttes: A HappyBus Project,
Hangszer, szerep: szájharmonika, szöveg/ének, kazoo, doromb
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 1864 alkalommal

Bemutatás:

Andyvazul egy díjnyertes szájharmonikavirtuóz, a Seydel harmonikagyártó cég endorsere, aki a koncertjein a herfli mellett fuvolát, santurt és más kisebb vagy nagyobb hangszereket is a kezébe ragad.

Biográfia:

A hazájából kiszakadt, jelenleg Berlinben praktizáló muzsikus a Parafusions nevezetű olasz banda alapítója és oszlopos tagja, de az elmúlt pár évben megfordult Európa legtöbb országában és Amerikában, játszott az eredeti Blues Brothers Band-el, az ausztrál Dott Reed-el és Andy Newmark-al is (aki John Lennon, a Pink Floyd, David Bowie és sok más híresség legendás dobosa). Közel egy évtized olaszországi lét után Berlinbe költözött, ahol azóta főleg az egyszemélyes projectjével koncertezik, melynek első lemeze júniusban jelent meg. Az alapvetően melankólikus blues és népzenei gyökerű, erősen improvizatív zenét speciális effektek adják pszihedelikus jellegét és ritka hangszerek teszik még különlegesebbé.
Legújabb egyszemélyes kisérleti előadásának főszereplője például a több mint száz elhasznált harmonika alkatrészből, általa épített Harmonix nevezetű hangszer, mely effekt és loop pedálokkal van összeköttetésben, ezzel egy teljesen egyedi hangvilágnak teret adva.
Egy másik alternatív kezdényezése, a The HappyBus Project, ami egy olyan zenei kollekció, mely különböző formációkkal való egyszeri együttműködéseket rögzíti teljesen különböző stílusokban. Ennek a csokornak egyik része a nyári heccsláger, a Nyiki-nyiki is.

www.andyvazul.com
www.youtube.com/andyvazul

Zenekarai (1 db):

A HappyBus Project

A HappyBus Project

(2015 - 2015)

Mándli Endre Vazul dalszövegek (1 db):

Nyiki-nyiki(A HappyBus Project)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább