Sam Redbreast Wilson

Sam Redbreast Wilson
Teljes név: Sam Redbreast Wilson
Együttes: Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival,
Hangszer, szerep: ének, gitár
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 1719 alkalommal

Bemutatás:

Viseltes kamionos sapka, ölbe tett gitár, réz slide-gyűrű a bal kéz kisujján – Sam „Redbreast” Wilson olyan könnyedséggel és higgadtsággal uralja a színpadot, akárcsak a Mississippi Delta legendás zenészei. Mindez hozzátartozik a Hillstomp Boogie-hoz, ami lüktető tempójával és a déli akcentussal megszólaló szövegeivel hűen idézi meg Észak-Mississippi Hill Country vidékének fülledt szórakozóhelyeit, a juke jointokat. Zenekarával, a Juke Joint Revival-lel, Sam saját dalai mellett Észak-Mississippi olyan híres zenészeinek a dallamait is felidézi, mint például R. L. Burnside, Junior Kimbrough, vagy T-Model Ford, és mindezt ugyanazzal a lendülettel és hangulattal, ami a déli államok levegőjét hatja át. A zenekar feszes tempója és a gitár nyers hangzása Sam fanyar és szarkasztikus humorával kiegészülve olyan élményben részesíti az európai közönséget, amelyben csak legritkább esetben lehet része. Sam autentikus déli zenéje így azonnal megtalálja a helyét akár európai klubokban is.

Biográfia:

Sam 2015 nyara óta koncertezik rendszeresen a Juke Joint Revivallel (Nagy Marek – basszus, Danny Bain – dob). A trió bemutatkozó kislemeze Hillstomp Boogie címmel 2015 decemberében jelenik meg. A lemezen öt szám kapott helyet, amelyek egyrészt hűek Hill Country zenei hagyományaihoz, másrészt viszont modern hangzásvilágba átültetve teszik azt 21. századivá.

Zenekarai (1 db):

Sam Redbreast Wilson dalszövegek (5 db):

Girl I Need(Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival)
video

I Got Religion(Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival)

I'm Your Man(Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival)
video

Sally Baby(Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival)
video

Shiver Me Timbers(Redbreast Wilson & the Juke Joint Revival)
video



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább