Wodala Barnabás

Wodala Barnabás
Teljes név: Wodala Barnabás
Együttes: Fool Moon ,
Hangszer, szerep: ének
Megtekintve: Ma 2, összesen 1814 alkalommal

Bemutatás:

A Fool Moon vokálegyüttes énekese, konferansziéja - 1979. január 13-án született Szegeden.

Biográfia:

1985-1993 között Szegedi Egyetem Gyakorló Általános Iskola zenei tagozatára jár. 9 évesen zongorázni, később harsonázni tanult, és énekelt az iskola alsó zenei tagozatos tanulóiból álló Kodály, majd a felső zenei tagozatosokból álló Bartók Gyermekkórusában. Barni figyelme a zene mellett később a biológia felé fordult, ami meghatározta gimnáziumi tanulmányai irányát.


1993-ban felveszik Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium biokémia-biofizika tagozatos osztályába. A gimnáziumi évek elején csatlakozik általános iskolája zenei tagozatos, kóruszenekedvelő „öregdiákjaiból” szerveződő szegedi Ifjú Zenebarátok Kórusához és öt éven át részt vesz a kórus hazai és külföldi koncertjein. Barni ekkor kóstol először a könnyűzenébe: 1996-98 között az Arczok együttes énekese.


1997-2004: Az érettségi után a József Attila Tudományegyetem (majd Szegedi Tudományegyetem) biológia-angol szakán folytatja tanulmányait. Az egyetemi évek alatt fordul figyelme igazán a vokális könnyűzene felé: a Csermák-Hammido Könnyűzenede jazz-magánének szakos hallgatójaként megismerkedik a gospel dalokkal, spirituálékkal és jazz-standardekkel.


Szaktársakból lett barátaival alakítja meg élete első acappella csapatát, a White Coffee énekegyüttest, amely a JATE zenei versenyén első helyezést ér el, és 1999-ben Franciaországban egy jazz-fesztiválon vesz részt. 1999-2000-ben a Zephyr együttesben frontemberkedik. Az iskola és a White Coffee után 1999-2004 között a Sic! Énekegyüttesben énekel basszus szólamot, melyhez később Miki is csatlakozik. Kapcsolata a kóruszenével nem szakad meg: 1998-ban, Mikivel együtt részt vesz a szegedi Victoria Kamarakórus alapításában, mely fennállása óta számos hazai és nemzetközi sikert könyvelhet el. Barnabás ugyanebben az évben csatlakozik a Vaszy Viktor Oratóriumkórushoz.


2002 nyarán a frissen alakult Fool Moon vokálegyüttes felkéri, hogy segítse ki a csapatot egy fellépés erejéig. A segítség tartósnak bizonyul, és Barni azóta a Fool Moon tagja.


2004-2010: Barni doktori tanulmányait végzi a SZTE Növényélettani Tanszékén, és a képzés során több alkalommal jár tanulmányúton a Darmstadti Technikai Egyetem Membrán-Biofizikai Kutatócsoportjában. A doktori képzés után a Növénybiológiai Tanszéken dolgozik, mint tudományos segédmunkatárs, majd tanársegéd. Disszertációja sikeres védését követően, 2010-ben szerez doktori fokozatot.


Jelenleg – a Fool Moon mellett – boldog házasember, két gyermek édesapja.

Zenekarai (1 db):

Fool Moon

Fool Moon

(2003 - napjainkig)

Wodala Barnabás dalszövegek (0 db):



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább