Máté Szabolcs

Máté Szabolcs
Teljes név: Máté Szabolcs
Együttes: Dopeman, Füstifecskék, Judie Jay, Mészáros Árpád Zsolt, Sub Bass Monster,
Hangszer, szerep: rap
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 2, összesen 8345 alkalommal

Bemutatás:

Máté Szabolcs, azaz Sub Bass Monster (Veszprém-Gyulafirátót, 1977. április 15.) magyar rapper.

Biográfia:

1994-ben Máté Szabolcs gyermekkori barátjával, Kovács Péterrel megalapította a Hemapopu formációt.

1997-ben a Fila Rap Jam nevű versenyre elküldtek egy demót, amivel a 3. helyen végeztek. A dal a Rap Jam válogatáslemezre is felkerült. Több sikeres fellépés után a Hemapopu feloszlott. Ezután összebarátkozott az Animal Cannibals-szel, akik segítették karrierje elindulásában.

1998-ban a Fila Rap Jam II-n már egyedül lépett fel a Nincs nő, nincs sírás című dallal Sub Bass Monster néven, ami a műfajra és a termetére utal. Ezt lemezszerződés követte a Magneoton-Warner zenei kiadónál. Első lemeze a Félre az útból platina lemez lett. Ezt további sikerek követték, karrierje azóta is töretlen.

Zenei karrier:

1999 júniusában jelent meg első albuma Félre az útból címmel. A lemezen helyet kapott a Nincs nő, nincs sírás című dala is, melyből később az album első kislemeze készült. Ezen kívül az albumról még 3 rendkívül sikeres kislemez jelent meg: a Gyulafirátót, a 4 ütem és a Mákvirág című dalokból. Az albumból 50 000 példány kelt el, így elérte a platinalemez minősítést.

2000-ben több mint 250-szer lépett fell, többek között a Sziget Fesztiválon is. Veszprém polgármestere Veszprém város aranyérmével tüntette ki Sub Bass Monster-t kiemelkedő kulturális munkájáért. 2001-ben jelent meg második albuma Tovább is van, mondjam még címmel, melyről egy kislemez jelent meg, az Igaz vagy hamis című dalból. Az albumból 30 000 példány kelt el, ezzel elérte az aranylemez minősítést.

2002-ben Sub Bass Monster megjelentetett egy remixalbumot SBMX címmel. Az albumon az előadó legismertebb dalainak remixváltozatai hallhatóak.

2006-ban jelent meg negyedik albuma Sub Bass Monster címmel. Az albumról három kislemez jelent meg: a Sub Bass Monster, a Ragga a csodaszarvasról és az A mindent vivő sláger című dalokból.

Még 2006-ban a Magna Cum Laude együttes felkérte Sub Bass Monstert egy közös dal elkészítéséhez. A közös kislemez a Lehet, hogy eltört címet kapta.

2008-ban Sub Bass Monstert felkérték Keményffy Tamás új filmje, a Mázli főcímdalának eléneklésére. A dalból, ami szintén a Mázli címet kapta, videoklip is készült.

2008 és 2009 között részt vett az Animal Cannibals új Rap diszkó című albumának felvételein. Az albumról már több kislemez is megjelent, melyek közül háromban, az Északon, Délen, a Régi cucc és a Faház meg Sátor című számokban Sub Bass Monster is szerepel.

Zenekarai (5 db):

Máté Szabolcs dalszövegek (7 db):

A dákóm pici(Füstifecskék)
video

Feed Me(Judie Jay)

Megölöm a mikrofont(Dopeman)
video

Menj Tovább(Sub Bass Monster)
video

Ne sírj anyám(Sub Bass Monster)
video

Száz szó helyett(Mészáros Árpád Zsolt)
video

Wind It On Back(Judie Jay)Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2021 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább