Grag Velvet

Grag Velvet
Teljes név: Grag Velvet
Együttes: Plazmabeat,
Hangszer, szerep: zeneszerző
Szerző: Szövegíró, Zeneszerző
Megtekintve: Ma 1, összesen 15767 alkalommal

Bemutatás:

A múlt

A Plazmabeat produkció azzal a céllal indult el 2006-ban, hogy a múltba veszett szinti-pop stílus visszakerüljön a köztudatba. Megálmodója - Grag - úgy gondolta, hogy a kissé szomorkás énekdallamokat modern klubzenei környezetbe elhelyezve, érdekes képet alkothat.

Az első kislemez ingyenesen letölthető volt, így hamar eljutott a célközönséghez. A Plazmabeat bejárta az internetes és vidéki rádiókat, zenei lapokat, zenei televíziókat és egyéb média felületeket.

A Plazmabeat-nek 2006 és 2009 között 4 önálló maxija jelent meg (lásd: Kiadványok menüpont).

2008-ban 2 videóklip is készült (Hegyeken túl, Hív a végtelen), amelyeket az élenjáró könnyűzenei csatorna, a Viva Tv is műsorára tűzött.

Grag ezután felfüggesztette a Plazmabeat működését, mert nem szeretett volna uniformizálódni és számára nem kielégítő zenei stílust képviselni, a további sikerek elérése és fenntartása érdekében.

A jelen

A Plazmabeat ebben a felállásban 2010 novembere óta létezik, amikor Grag és Niki elhatározta, hogy kompromisszummentes elektronikus zenélésbe kezd. A csapat zenei stílusát jelenleg a Pop, az Electro és a New Wawe jellemzi leginkább.
Niki hangjával és megjelenésével új értelmet kaptak Grag alkotásai és ezt követően eddig soha nem látott és hallott színvonalon, immár együtt készülnek az új dalok.
Mind zeneileg, mind szövegileg próbálják egy kicsit más megközelítésben prezentálni dalaikat, mint azt jelenleg a magyar könnyű és pop zenében teszik sokan.

Grag és Niki elzárkóznak a modern zenei trendektől. Sokat merítenek a korai 80-as, 90-es évek szinti-popjából, ezért leginkább a retro-s, pop-os hangzás, ill. dallamvilág jellemzi munkáikat. Ezt a hangzást, a szomorkás énekdallamokat Niki profizmusa és énekhangja teszi igazán egyedivé és érdekessé.

A csapat egy ingyenesen letölthető kislemezzel mutatkozik be, amely 6 számot tartalmaz. A kiadvány 100%-ban a saját szellemi termékük. Sem kiadói, sem produceri támogatást nem vettek igénybe. Elméletük szerint, az egyedi gondolkodás és látásmód hosszú távon talán még célravezetőbb lehet, mint egy már kijárt úton, valaki után másodiknak célba érni. Hitvallásuk szerint csak így lehet megkavarni és megszínesíteni azt a zenei állóvizet, amit jelenleg tapasztalhatunk országunkban.

A jövő

A megújult Plazmabeat igazi színfolt lehet a jelenlegi hazai zenei életben.
Jövőbeni terveik közt szerepel egy - a kislemezt követő - videóklip is, továbbá egy teljes nagylemez elkészítése 2012 tavaszára ill. ezután minél több helyen élőben is bemutatni a dalokat.

Biográfia:

Asbóth Milán Gergő-ként láttam meg a napvilágot 1980. 08. 07-én, Szombathelyen.
Művésznevemet első honlapom beindításakor vettem fel, amikor egykori projectem nevét (The Velvet Sounds) és a Greg becenevet kombináltam. 13 éves koromban kaptam az első gyerekszintetizátoromat, azóta írok dalokat, dalszövegeket és verseket.

1995-ben jelent meg első szerzői kiadású kazettánk, amelyet a bátyámmal készítettünk, ennek köszönhetően hamar belekóstoltam a zenei és színpadi életbe.
1999-ben már aláírtam első lemezszerződésem - két társammal - és meg is jelent első hivatalosan kiadott maxi cd-nk. Ezt követte első professzionális videó klipünk is, (Indián volt a rendezője) amelyet az egykori Z+ is bemutatott. Pár év aktív zenélés, fellépés, riport után a csapat feloszlott és külön folytattuk zenei pályánkat.
Az ezt követő éveket főleg önképzéssel töltöttem. Számos zenei stílust kipróbáltam, remix versenyekre neveztem és belemélyedtem a stúdiózás rejtelmeibe.
2005-ben volt szerencsém szerepelni egy hazai könnyűzenei válogatáson is, amely a magas példányszámú eladás miatt elérte az arany- és platinalemez státuszt.
2006 óta saját házi stúdiómban dolgozom, ahol az ének rögzítésétől kezdődően, a hangszerelésen át, a végső master munkálatokig magam végzek mindent.
A 2008-ban készült videó klipjeimet a hazai viszonylatban élen járó Viva televízió is bemutatta. 2009-ben két projectemmel is megcéloztam a külföldi független lemezkiadókat és az ezt követő 3 évben, 14 kiadványon szerepeltem cd-n és/vagy digitális formátumban szerte a világban (Hu, Ro, Czh, Usa, Nl). 2010-ben az RTL klub X-faktor Dalverseny c. műsorában is bemutatkozhattam, mint dalszerző, ahol 400 dal közül választottak be az első négybe, akik a sorozat első szériájában lettek bemutatva.

1995 és 2010 között, összesen több mint 30 kiadványon jelentek meg munkáim, ám 2011-ben elhatároztam, hogy felfüggesztem minden egyéb projectem és csak a Plazmabeat-re szeretnék a továbbiakban koncentrálni.

Zenekarai (1 db):

Plazmabeat

Plazmabeat

(2006 - napjainkig)

Grag Velvet dalszövegek (9 db):

A hegyeken túl(Plazmabeat)
video

Ha újra kezdhetném(Plazmabeat)

Hív a végtelen(Plazmabeat)
video

Könny és szilánk(Plazmabeat)

Lélegzem(Plazmabeat)
video

Nyári szerelem(Plazmabeat)
video

Száz mozdulat(Plazmabeat)

Szivárvány(Plazmabeat)

Vágyom még(Plazmabeat)



Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább